Februari 2024

Eind januari zijn de werkzaamheden op de wijngaard weer gestart. Iedereen had er weer heel veel zin in om een  nieuw jaar te starten. De eerste werkzaamheden bestonden uit het onkruid- en grasvrij maken van de zwartstroken zodat kalk en meststoffen kunnen worden gestrooid. Gelukkig is het onkruid nog beperkt, maar er viel genoeg weg te halen. De opnames voor de Passion dit jaar konden tegen het décor van de wijnranken worden gedaan. 

In februari is het snoeien gestart. De grote uitdaging is het vinden van een geschikte stift en legger bij wijnstokken die zich niet aan de regels wensen te houden. Snoeien is vooruitzien:  soms is het handiger om alleen een legger aan te houden als deze op de goede plek onder de basisdraad zit. Dat vergroot de kans dat er volgend jaar weer een stift en een legger op de juiste plek zitten.

Eind van deze maand is de kalk uitgereden met nieuwe strooiwagentjes. Het was een mooi gezicht om de mannen met die wagentjes enthousiast te zien rondrijden.

Intussen zijn we ook in bezit van een haxelaar en worden de geschnoeide takken direct verwerkt. Afgelopen week heeft het Utrechts Landschap ons geholpen met het haxelen. Dat was een meevaller!