September 2022

Het is een genot om te zien hoe goed de druiven het doen. De druiven van de Souvignier Gris krijgen al een mooi kleurtje en ook de Johanniter-druiven worden al wat geel-groenig met spikkeltjes. De smaak begint al heel veelbelovend te worden.

Halverwege de maand zijn van de Souvignier Gris alle derde trossen weggehaald evenals de nog erg groene trosjes om het rijpingsproces nog meer te bevorderen. Daarna zijn de netten opgehangen. De wespen krijgen al veel belangstelling voor de trossen.

Het schoffelwerk is gewoon doorgegaan, evenals het werk aan de composthoop. De wijngaard ziet er piekfijn uit.

Eind september is een gedeeltelijke oogst uitgevoerd op zowel de Souvignier Gris als de Johanniter. Er is in totaal 666 kg geoogst. Deze oogst is bestemd voor een speciaal product ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan volgend jaar mei. Welk product dit gaat worden houden we nog even geheim!

Onze beide wijnen van afgelopen jaar hebben het heel goed gedaan bij de internationale keuring in Wenen en ook bij de nationale keuring in Amerongen. In Wenen is voor beide wijnen zilver behaald en voor de nationale keuring brons. Een heel goed resultaat. Voor de nationale keuring waren 238 wijnen aangeboden van 58 wijngaarden. Hiervan zijn er 127 prijswinnaars: 26 goud, 60 zilver en 81 brons. De Hof van Twente, waar onze druiven worden verwerkt, is met nog twee anderen tot beste wijngaardeniers van het jaar 2021 geworden; proficiat!

Nu nog een paar koude nachten en dan:

Op naar de oogst!

Sigrid en Nel