Oktober 2022

Als de druiven rijp worden meten wij de suiker- en zuurwaarden om het verloop van het rijpingsproces te kunnen volgen. De Johanniterdruiven zijn dit jaar duidelijk eerder rijp dan de Souvignier Gris.

Dus hebben we begin oktober de Johanniterdruiven geoogst en eind oktober de Souvignier Grisdruiven. De oogst is heel goed dit jaar met mooie gezonde trossen. Tijdens de oogst van de Johanniter waren er veel wespen die de zoete druiven al ontdekt hadden en een aantal plukkers werd geprikt! De totale opbrengst was 2900 kg druiven! Een heel mooi resultaat!

De oogst is snel gevolgd door het oogstfeest en prachtig nazomerweer. We hebben genoten van het heerlijke weer, de pizza en de wijn. Eindelijk weer een keer in een gemoedelijke sfeer bijeen!

De netten en het schone oogstmateriaal zijn weer binnen! En de herfst heeft zijn intrede gedaan: eikels ruimen, afgevallen blad naar de compost, zwartstroken bijhouden…

Van AWC is de puntentelling binnen: Souvignier Gris 88,4 en Johanniter 87,5 voor onze wijnen 2021. Weer een bevestiging van ons werk het hele jaar rond!

Sigrid en Nel