Oktober 2021

Oktober was een spannende maand. De veelvuldige regen in deze periode zorgde ervoor dat de kans op betere meetwaarden steeds kleiner werd. Om gezonde druiven te kunnen oogsten hebben we ons dan ook gewijd aan het verwijderen van beschimmelde en harde groene besjes van de valse meeldauw, vooral bij de Johanniter.

Zowel de Souvignier Gris als de Johanniter zijn in deze maand geoogst. De Souvignier Gris is op 18 oktober geoogst met het mooie resultaat van 2003 kilo! De weergoden waren ons heel goed gezind. De Johanniter is geoogst op 24 oktober. Er was dit jaar veel inzet nodig om gezonde druiven af te kunnen leveren! Het resultaat was 1559 kilo. Op de oogst dag scheen de zon volop.

De aanwezigen mochten een oogstprognose in kg druiven geven, met als inzet één fles wijn voor de winnaar:  De flessen wijn zijn naar degenen gegaan die de resultaten voor de Gris en de Johanniter zo goed mogelijk hadden voorspeld.

Alle netten en oogstmateriaal zijn inmiddels schoon en droog binnengehaald en opgeborgen.

Gelijktijdig zijn vrijwilligers druk geweest met het bijhouden van de zwartstroken en het afsteken van de graskanten. Het blad begint ondertussen te vallen, dus werk aan de winkel voor november!

Sigrid en Nel