Maart 2022

De zwartstroken eisen deze maand nog steeds veel aandacht. De plaggen met gras en de onkruidpollen worden op hopen gedroogd, waarna ze worden uitgeschud en naar de composthoop gereden. De hackselberg over de schoongemaakte stroken verdeeld. De stroken zijn daarna voorzien van gips en daarna van kalium- en magnesiumsulfaat. Na inharken van deze meststoffen, is het ‘zwarte goud’, de compost, die er dit jaar heel goed uitziet, over de stroken uitgestrooid. Er was genoeg compost om de meeste stroken twee keer te voorzien van compost. Hier en daar werd nog steeds onkruid uit de stroken gehaald.

Het buigen is zo goed als voltooid. Het droge weer zat het laatste deel van het buigen in de weg. Alleen ’s morgens heel vroeg kunnen nog wat rijtjes worden gebogen.

De composthoop is weer opnieuw opgestart. Lagen van de oude composthoop worden afgewisseld met lagen blad en gedroogd gras en onkruid. Zo wordt het nieuwe composteerproces weer opgestart. Zelfs kikkers vinden het fijn in de composthoop!

Er zijn hier en daar wat oude palen vervangen, omdat de onderkanten aan het verrotten waren. De draden kunnen dan weer beter worden gespannen. De draden zijn weer geschoond, hetgeen elk jaar een taai werkje is.

De nieuwe wijn is zowel op de vrijdag als op de zaterdag geproefd. De wijn is weer veelbelovend. De nieuwe wijn wordt in april verwacht.

Er is ook een klein groentetuintje aangelegd achter de schuur voor wat extra oogst.

 

Sigrid en Nel