Januari 2022

In deze maand zijn we voorzichtig weer opgestart. Met een kleine ploeg is het snoeiwerk uitgevoerd en al een heel eind op dreef. Het is een leuke, maar wel intensieve klus. Er wordt weer veel hout geproduceerd, dat eind februari gehackseld gaat worden. Dat zal een flinke berg hacksel opleveren!

Het werk aan de zwartstroken gaat onverminderd door. De stroken zijn verbreed en we hopen deze zo te kunnen houden in het komende jaar.

Het spannen van de draden is ook weer gestart. Het spannen van de draden is een steeds weer terugkerende activiteit om het slapper worden van de eindpalen te compenseren. Na de snoei vraagt ook het schonen van de draden weer aandacht.

Deze maand zijn er proefsessies geweest van de tweede ronde. De twee wijnen zijn veelbelovend. De Johanniter is uitgesproken, de Souvignier Gris is in balans, complex, met een vol mondgevoel. Beide zijn aangenaam fruitig.

Volgende maand gaat het snoeien nog even door en als de koude nachten voorbij zijn starten we met het buigen. Het werk aan de zwartstroken gaat door evenals het spannen van de draden. De composthoop wordt ook aangepakt, zodat we weer compost kunnen uitrijden.

Sigrid en Nel