April startte rustig, zoals te verwachten was. Veel vrijwilligers wilden toch wel heel graag aan de gang. Om dit mogelijk te maken binnen de beperkingen die gesteld zijn, is een schema gemaakt, waarbij telkens drie vrijwilligers zijn ingedeeld op zowel de vrijdag- als de zaterdagmorgen, van 10 uur tot 12 uur. De werkzaamheden bestaan vooral uit schoffelen en onkruid weghalen. Dit moest heel voorzichtig gebeuren, vanwege de grote droogte. Het snoei-afval is gehackseld en kon worden uitgereden, zodra het onkruid is verwijderd. Dit is vooral bij de Souvignier Gris gedaan.
De wijnstokken lopen al uit, maar nog langzaam door de droogte.
Door een misverstand bij gebouwenbeheer van Utrechts Landschap heeft het wijnhuisje nu geen water. Heel vervelend! We hopen dat dit probleem snel wordt opgelost.
Half April is de wijn geproefd door vier tweetallen (Mark/Ilse, Koos/Ellis, Wim/Alice, Gerrit/Sigrid). Dit is de fase van de assemblage, waarin bij de Souvignier Gris wat van de Johanniter wordt gemengd. Op deze wijze wordt het zuur- en zoetgehalte van de wijn bijgesteld, met de eigen wijn, zodat de smaak wordt geoptimaliseerd. De etiketten zijn besteld, zodat de wijn in Bentelo kan worden gebotteld. Dit jaar zal dit door het team van Bentelo worden gedaan.