2015

30 oktober 2015 – Oogst van de Johanniter

Oktober 2015

De winnaars!

IMG_7762

9 oktober 2015 – Voorbereiding op de oogst van de Johanniter…

Vandaag begroetten we meer dan 20 wijngaardeniers op de wijngaard! Het loopt tegen het moment van de oogst dus iedereen is natuurlijk benieuwd en vraagt zich af wanneer dat gaat gebeuren! Zie ook het nieuwsbericht van vandaag om daar iets meer over te weten te komen.

Hierbij een impressie van deze mooie, zonnige dag…

25 september – De onthulling van de naam van het Wijngaardhuis

Op 25 september hebben Ron Blom van Het Utrechts Landschap en Marion van den Brink (sponsor van de wijngaard) de naam onthult van het nieuwe Wijngaardhuis –  OP DEN BRINK – onder grote belangstelling van de wijngaardeniers. Na de onthulling hebben wet elkaar een aangename tijd doorgebracht op het gloednieuwe terras.
Op de laatste foto biedt Stance van Leeuwen het beeldje aan van Sint Vincent, de beschermheilige van de wijngaardeniers. Deze legende kan men lezen op deze link.

23 september – Verjaardag van Marion van den Brink

Op 23 september j.l. heeft Marion van den Brink haar verjaardag gevierd op de wijngaard. Een bijzonder mooi gebaar was dat zij haar gasten gevraagd heeft geen cadeau mee te nemen maar een donatie te doen ten behoeve van de wijngaard. Hiermee hebben wij een nieuw terras kunnen aanleggen. Ook heeft zij de naam van het nieuwe wijngaardhuis onthuld: OP DEN BRINK!
Ook heeft zij als oud-gouverneur van Rotary District 1511 een Paul Harris Fellowship uitgereikt aan Sigrid en Gerrit van Ede voor hun enorme verdiensten voor het succes van de wijngaard!

30 augustus – Een bronzen medaille voor de Souvignier Gris!

Juli/Augustus 2015 – Het wijngaardhuis wordt opgeleverd!

15 mei 2015 – De wijn wordt gepresenteerd!

Op 15 mei is de eerste Zeister wijn gepresenteerd. Burgemeester Koos Janssen nam het eerste kistje in ontvangst onder grote belangstelling van vrijwilligers, sponsors en andere genodigden.
(Klik op de foto voor een grotere afbeelding)

4 mei 2015 – De flessen worden geëtiketteerd.

Op 4 mei hebben enkele vrijwilligers met een delegatie van het bestuur de flessen met behulp van een ingenieuze machine de flessen van etiketten voorzien en in dozen verpakt.

24 april 2015 – De wijn wordt gebotteld!

Op 24 april hebben Gerrit en Sigrid van Ede een handje geholpen met het bottelen van de wijn bij de Hof van Twente in Bentelo

23 januari 2015 – De wintersnoei

Vandaag is een begin gemaakt met de wintersnoei. Alle wijnstokken worden zorgvuldig teruggesnoeid zodat ze later dit jaar op de juiste wijze druiven kunnen dragen.

17 januari 2015 – Vele vrijwilligers waren aanwezig voor het aanbrengen van de winterbemesting